BUXUSMOT, RUPSEN BESTRIJDEN Geel, Mol, Turnhout, Herentals, - Alle werken in Uw tuin. Regio Geel, Herentals, Mol, Turnhout...

Welcom bij Hoveniersbedrijf Primatuin
Alle Tuin werken
Hovenier regio Geel, Mol, Turnhout, Herentals...
Tuinwerk reserveren
Tuinier Geel
Ga naar de inhoud
snel buxusmot bestrijden
hoe snel buxusrups te bestrijden

Helaas thuismethoden werken niet :(

De producten die verkrijgbaar zijn in de winkel zijn niet sterk genoeg:(Opgelet:
De buxusmot en haar larven vreten uw tuin kaal binnen paar dagen


Buxusmot in uw tuin? Bekijk het hier.
Sinds enkele weken worden er terug massaal buxusmotrupsen waargenomen. Buxus tref je in zeer veel tuinen aan waar ze dienst doen als wintergroene haag of als blok om structuur te brengen in de tuin. Je kan ze ook aantreffen als decoratieve buxusbol, -kegel, -spiraal of een mooi in vorm gesnoeide buxusfiguur.

Biologie
De vlinder van buxusmotDe vlinders verschijnen in april/mei en hebben een spanwijdte van ongeveer 4 cm. Ze zijn wit met een bruine rand aan de vleugels. Ze leven ca. 8 dagen en zetten hun eitjes in kleine groepjes (eispiegels) af op de onderkant van het blad van hun favoriete waardplant (Buxussoorten).

De jonge rupsen zijn vuilgeel en krijgen na enkele dagen bruine lengtestrepen (ze zijn dan ca. 5 mm groot).

Volgroeide rupsen zijn felgroen met een zwarte kop en zijn zo’n 4 cm groot, ze hebben nu zwarte stippen en lichte en zwarte lengtestrepen. Bij een gemiddelde temperatuur van 20°C duurt de ontwikkeling van ei naar pop ongeveer 26 dagen.

De nieuw ontwikkelde pop is felgroen met donkere strepen en vlekken. Ze verkleurt crèmekleurig bruin naarmate de adulte vorm zich binnenin de cocon ontwikkelt. De pop is ongeveer 1,7 cm lang.


Buxusrups: probleemstelling
Echter zit er sinds een paar jaar letterlijk de mot in. Het is geen mot van een inheemse nachtvlinder, maar het is er eentje van Aziatische origine die door import van planten vanuit het land van herkomst is meegekomen naar Europa. Spijtig is buxus in alle soorten, maten en vormen het hoofdvoedsel voor de buxusrupsen, die hier in Europa geen natuurlijke vijanden kennen. Daardoor floreert de buxusrups hier buitengewoon goed en wordt hun verspreidingsgebied jaarlijks groter.

Van zodra de eitjes uitkomen, beginnen de buxusrupsen de buxusplanten kaal te eten. De tuinliefhebber merkt het meestal op van zodra er kale plekken in een buxushaag of buxusbol verschijnen. Om kaalvraat te voorkomen is het belangrijk de plaag al in het rupsenstadium te bestrijden met bestrijdingsmiddelen tegen de buxusmottenrups. Een snelle behandeling is van groot belang om de vraatschade of verdere uitbreiding te beperken.

Schadebeeld
De aanzienlijke schade die de rupsen van de buxusmot aanrichten uit zich vooral in dode blaadjes, kale takjes, bladskeletten en spinsel! De rupsen kunnen het jaar door op buxusplanten worden aangetroffen, vlinders en poppen enkel in korte periodes tussen april en september.
Grote hoeveelheden rupsen resulteren uiteindelijk in kaalvraat van de plant.
De eerste schade is meestal lastig te zien.
De vraatsporen van jonge rupsen zijn eerder kleine mineergangen of blaasmijnen omdat ze het bladmoes aan de onderkant van het blad wegschrapen.
Al snel beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor de schade en aanwezigheid van de rupsen steeds meer opvalt.Hoe snel buxusmot en rupsen effectief bestrijden?
Alleen professioneel spuiten garandeert 100% efficiëntie.

Wij spuiten buxus met 3 professionele spuitmiddelen
(die niet beschikbaar zijn zonder fytolicentie),

We gebruiken sterkste spuitmiddelen om buxusmot, rups en ook eitjes bestrijden
+1 extra om bladen/plant te herstellen.

Heb je rupsen, motten of beschadigde buxussen in uw tuin gemerkt?

Neem dan contact direct
(ook zondag en feestdag bestrijden)
Gsm. 0488 862 861
of


We garanderen 100% efficiëntie en de beste prijs.


Meldingen van buxusrupsen

We hebben de gemeenten waarvan we meldingen ontvingen in 2017 op kaart gezet en hebben dit nogmaals herhaald met de meldingen van dit voorjaar. Zoals je merkt is de buxusmot momenteel vooral actief in drie regio's in België en Nederland. Zoals je merkt is dat vanaf Gent over Antwerpen tot in Leuven en een tweede vanaf regio Genk over Maastricht tot in Venlo. De derde regio bevindt zich in Nederland van Rotterdam tot 's Hertogenbosch. Boven Den Haag, Utrecht, Nijmegen heeft men merkbaar minder kans om de buxusrups aan te treffen.
Verspreiding buxusrups 2016, 2017, 2018...


Wacht niet tot het te laat is.

Hoe eerder hoe beter voor uw planten.
(ook zondag bestrijden)
Gsm. 0488 862 861
of


100% effectiviteit
Beste prijs in regio
Garantie

Geel, Herentals, Mol, Turnhout, Lommel, Beringen, Tessenderlo, Diest, Aarschot, Heist-op-den-Berg...

GSM 0488 862 861
Wat klanten zeggen"Prima werk:)"
CAROLINE
best personal trainerbest personal training geelSuper personal trainer Aanrader!aanbevolen persoonlijke trainersuper persoonlijke training
"Probleem opgelost in één dag."
NICK
best personal training geelbest personal trainerSuper personal trainer Aanrader!aanbevolen persoonlijke trainersuper persoonlijke training"Goed gedaan, voor een goede prijs."
Joris
Super personal trainer Aanrader!best personal training geelbest personal traineraanbevolen persoonlijke trainersuper persoonlijke training"Ik raad dit bedrijf aan om snel en effectief plagen te verwijderen. "
Valerie
aanbevolen persoonlijke trainerSuper personal trainer Aanrader!best personal training geelbest personal trainersuper persoonlijke training

"In mijn tuin werden bijna volledig vernietigde planten gered, Dank U "
Lars
aanbevolen persoonlijke trainerSuper personal trainer Aanrader!best personal training geelbest personal trainersuper persoonlijke training

"Snelle reactie op de e-mail, snelle verwijdering van ongedierte. "
Anna
aanbevolen persoonlijke trainerSuper personal trainer Aanrader!best personal training geelbest personal trainersuper persoonlijke training

"Ik zou aanraden. Dankzij dit bedrijf kan ik nog steeds genieten van prachtige buxussen in mijn tuin. Ze waren bijna dood. Merci.  "
Rita
aanbevolen persoonlijke trainerSuper personal trainer Aanrader!best personal training geelbest personal trainersuper persoonlijke training
RESEERV UW TERMIJN OM SNELLER RUPSEN TE BESTRIJDEN

Contacteer ons
CONTACTEER ONS


Contactgegevens

Prima Tuin
Dokter Van de Perrestraat 225 bus F,
2440 Geel,
GSM. 0488/ 862 861
BTW BE 0675.786.330
Adres van de hofMotten vanger

Heb je FEROMOONVAL nodig?


FEROMOONVAL TEGEN BUXUSMOT MET FEROMONEN, vangt motten en helpt voorkomen  door motten in uw buxus eitjes plaatsen.Hebben uw vrienden hulp nodig om rupsen te bestrijden?
Deel deze website met uw vrienden:
Deze site gebruikt cookies. Lees ons  privacybeleid  
© 2019 by PRIMATUIN.BE
Alle rechten voorbehouden

VRIENDEN VAN NATUUR...
Terug naar de inhoud