BUXUSMOT, RUPSEN BESTRIJDEN Geel, Mol, Turnhout, Herentals, - Alle werken in Uw tuin. Regio Geel, Herentals, Mol, Turnhout...

Welcom bij Hoveniersbedrijf Primatuin
Alle Tuin werken
Hovenier regio Geel, Mol, Turnhout, Herentals...
Tuinwerk reserveren
Tuinier Geel
Ga naar de inhoud

Regio: Geel, Herentals, Mol, Turnhout, Lommel, Beringen, Tessenderlo, Diest, Aarschot, Heist-op-den-Berg...

Alleen professioneel spuiten tegen rupsen garandeert 100% efficiëntie.
Wij spuiten buxus met 3 professionele spuitmiddelen,
2 om buxusmot / rups en ook eitjes bestrijden
en +1 extra om bladen te herstellen.


Wij garanderen top kwaliteit en beste prijs

Heb je rupsen in uw tuin gezien?

Neem dan direct contact
(ook zondag en feestdag bestrijden)
Gsm. 0488 862 861
of
Opgelet:
De buxusmot en haar larven vreten uw tuin kaal binnen paar dagen


Buxusmot in uw tuin? Bekijk het hier.
Sinds enkele weken worden er terug massaal buxusmotrupsen waargenomen. Buxus tref je in zeer veel tuinen aan waar ze dienst doen als wintergroene haag of als blok om structuur te brengen in de tuin. Je kan ze ook aantreffen als decoratieve buxusbol, -kegel, -spiraal of een mooi in vorm gesnoeide buxusfiguur.

Biologie
De vlinder van buxusmotDe vlinders verschijnen in april/mei en hebben een spanwijdte van ongeveer 4 cm. Ze zijn wit met een bruine rand aan de vleugels. Ze leven ca. 8 dagen en zetten hun eitjes in kleine groepjes (eispiegels) af op de onderkant van het blad van hun favoriete waardplant (Buxussoorten).

De jonge rupsen zijn vuilgeel en krijgen na enkele dagen bruine lengtestrepen (ze zijn dan ca. 5 mm groot).

Volgroeide rupsen zijn felgroen met een zwarte kop en zijn zo’n 4 cm groot, ze hebben nu zwarte stippen en lichte en zwarte lengtestrepen. Bij een gemiddelde temperatuur van 20°C duurt de ontwikkeling van ei naar pop ongeveer 26 dagen.

De nieuw ontwikkelde pop is felgroen met donkere strepen en vlekken. Ze verkleurt crèmekleurig bruin naarmate de adulte vorm zich binnenin de cocon ontwikkelt. De pop is ongeveer 1,7 cm lang.


Buxusrups: probleemstelling
Echter zit er sinds een paar jaar letterlijk de mot in. Het is geen mot van een inheemse nachtvlinder, maar het is er eentje van Aziatische origine die door import van planten vanuit het land van herkomst is meegekomen naar Europa. Spijtig is buxus in alle soorten, maten en vormen het hoofdvoedsel voor de buxusrupsen, die hier in Europa geen natuurlijke vijanden kennen. Daardoor floreert de buxusrups hier buitengewoon goed en wordt hun verspreidingsgebied jaarlijks groter.
Buxus rupsen bestrijden
Van zodra de eitjes uitkomen, beginnen de buxusrupsen de buxusplanten kaal te eten. De tuinliefhebber merkt het meestal op van zodra er kale plekken in een buxushaag of buxusbol verschijnen. Om kaalvraat te voorkomen is het belangrijk de plaag al in het rupsenstadium te bestrijden met bestrijdingsmiddelen tegen de buxusmottenrups. Een snelle behandeling is van groot belang om de vraatschade of verdere uitbreiding te beperken.

Schadebeeld
De aanzienlijke schade die de rupsen van de buxusmot aanrichten uit zich vooral in dode blaadjes, kale takjes, bladskeletten en spinsel! De rupsen kunnen het jaar door op buxusplanten worden aangetroffen, vlinders en poppen enkel in korte periodes tussen april en september.
Grote hoeveelheden rupsen resulteren uiteindelijk in kaalvraat van de plant.
De eerste schade is meestal lastig te zien.De vraatsporen van jonge rupsen zijn eerder kleine mineergangen of blaasmijnen omdat ze het bladmoes aan de onderkant van het blad wegschrapen.
Al snel beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor de schade en aanwezigheid van de rupsen steeds meer opvalt.Meldingen van buxusrupsen

Buxus moten bestrijden
We hebben de gemeenten waarvan we meldingen ontvingen in 2017 op kaart gezet en hebben dit nogmaals herhaald met de meldingen van dit voorjaar. Zoals je merkt is de buxusmot momenteel vooral actief in drie regio's in België en Nederland. Zoals je merkt is dat vanaf Gent over Antwerpen tot in Leuven en een tweede vanaf regio Genk over Maastricht tot in Venlo. De derde regio bevindt zich in Nederland van Rotterdam tot 's Hertogenbosch. Boven Den Haag, Utrecht, Nijmegen heeft men merkbaar minder kans om de buxusrups aan te treffen.
Verspreiding buxusrups 2016, 2017, 2018...


Wacht niet tot het te laat is.

Bestrijding buxus rups

De buxusrups is de larve van de buxusmot

Wees er snel bij om de buxusrups en de buxusmot te bestrijdenBel Onmiddellijk
Hoe eerder hoe beter
(ook zondag bestrijden)
Gsm. 0488 862 861
of


Top kwaliteit, beste prijs in regio. Met garantie!!

Geel, Herentals, Mol, Turnhout, Lommel, Beringen, Tessenderlo, Diest, Aarschot, Heist-op-den-Berg...

GSM 0488 862 861


Heb je FEROMOONVAL nodig?


FEROMOONVAL TEGEN BUXUSMOT MET FEROMONEN, vangt motten en helpt voorkomen  door motten in uw buxus eitjes plaatsen.


Motten vanger
RESEERV UW TERMIJN OM RUPSEN TE BESTRIJDEN

Contacteer ons
CONTACTEER ONS


Contactgegevens

Prima Tuin
Dokter Van de Perrestraat 225 bus F,
2440 Geel,
GSM. 0488/ 862 861
BTW BE 0675.786.330
Adres van de hof
Hebben uw vrienden hulp nodig om rupsen te bestrijden?
Deel deze website met uw vrienden:

-Wat kun je doen tegen buxusmot
-Welke biologische bestrijding is mogelijk
-En meer...© 2018 by PRIMATUIN.BE
VRIENDEN VAN NATUUR...
Terug naar de inhoud