Snel Schimmel Bestrijding -Regio: Geel, Mol, Turnhout, Herentals, - Alle werken in Uw tuin. Regio Geel, Herentals, Mol, Turnhout... Tuinman

Welcom bij Hoveniersbedrijf Primatuin
Tuinwerk reserveren
Tuinier Geel
Ga naar de inhoud
snel buxusschimmel bestrijden
hoe snel buxusschimmels te bestrijden
Alleen professioneel spuiten tegen schimmel garandeert 100% efficiëntie.
Wij spuiten buxus met 3 professionele spuitmiddelen
(niet beschikbaar voor particulieren zonder fytolicentie),3 POWER BESTRIJDING - unieke formule
2 sterkste spuitmiddelen om buxusschimmels (ook zikte) te bestrijden
+ een speciale conditioner met alle mineralen en 24 spore-elementen om plant te herstellen en versterken.Woon je in regio:     Geel, Herentals, Mol,     Turnhout, Lommel, Beringen,      Tessenderlo, Diest, Aarschot ?

Heb je schimmels in uw tuin gezien?
Neem dan contact direct
of

  Ook tijdens de coronacrisis zijn we er voor u en alle werken uitvoeren.   Opgelet:
De hoge agressiviteit van buxusschimmels leidt vaak tot het afsterven van een hele buxusaanplanting.Hoe ontstaat schimmel in de buxus?
De buxus is een plant met een dichte structuur. Onderhoud u de buxusplant goed dan balanceert u de structuur van de buxus. Wordt er geen onderhoud uitgevoerd dan is deze dichte structuur de oorzaak van schimmelziekten.
Door de dichtheid blijft regenwater in de buxusplant hangen. Ook komt de wind niet door de buxusplant heen. Deze combinatie maakt de plant een ideale broeiplaats voor schimmels. Vervolgens kunnen de volgende schimmelziekten ontstaan.

Cylindrocladium buxicoli:
De aantasting begint met zwarte vlekken op het blad. Na enkele dagen vallen de aangetaste bladeren massaal af (complete bladval) en er ontstaan zwarte strepen op de jonge twijgen.
Deze buxusschimmel zorgt voor de hevigste bladval en schade. De ziekte slaat snel en hevig toe.

In eerste instantie verschijnen er bruine, ronde vlekken op de bladeren. Verder is deze buxus schimmels goed te herkennen aan de zwarte streepjes in lengterichting op de stengels. Bij aantasting van deze buxus schimmel verliezen vele takken een groot deel van hun bladeren en ook de takken drogen uit waardoor deze tot diep in de plant afsterven.

Volutella buxi of taksterfte:
De aantasting begint met bruinverkleuring van de bladeren aan de topscheuten die daarna verdorren en tijdelijk aan de plant blijven hangen. Na een tijdje ontstaan er eveneens kale plekken. Onderaan de bladeren ontstaan er bleekroze schimmelsporen.
De schimmel slaat vooral toe bij temperaturen tussen 15 en 25°C en bij aanhoudend nat weer.

Pseudonectria rousseltana
De schimmel pseudonectria rousseltana veroorzaakt opvallende plekken van bruinverkleurende, verschrompelende blaadjes; en andere plekken van wegkwijnende, geelverkleurende afstervende blaadjes. Vervolgens verdroogt het blad en kan gaan afvallen. Wanneer je meer in detail kijkt, lijkt het dat alle afstervende, of reeds afgestorven, blaadjes op één en dezelfde zijtak zitten. Deze ziekte kan veel schade berokkenen bij vormgesnoeide buxusplanten omdat de taksterfte lege plekken creëert in de snoeivorm.

Besmetting voorkomen
Omdat de schimmels zich heel makkelijk via sporen verspreiden is het belangrijk altijd met schoon gereedschap te werken. Ontsmet de snoeischaar of heggenschaar met alcohol of een speciaal ontsmettingsproduct. De schimmels kunnen ook op een andere Buxus terechtkomen: via afgevallen blad, wind, regen en kleding. Sproei liever geen water over de Buxus maar geef water op de grond. Verwijder alle aangetaste delen van de struik en haal afgevallen blad zo goed mogelijk weg. Haal een sterk aangetaste struik helemaal weg: niet op de composthoop maar in de GFT-bak

Bestrijding van de schimmelziektes bij buxus
Na één behandeling stopt de schimmel en kan de buxus beginnen herstellen.Wacht niet tot het te laat is.

Hoe vroeger hoe beter voor uw planten

of


Top kwaliteit Beste prijs in regio Garantie


Regio: Geel, Herentals, Mol, Turnhout, Lommel, Beringen, Tessenderlo, Diest, Aarschot, Heist-op-den-Berg...Wat klanten zeggen"Prima werk:)"
CAROLINE

"Probleem opgelost in één dag."
NICK
"Goed gedaan, voor een goede prijs."
Joris
"Ik raad dit bedrijf aan om snel en effectief plagen te verwijderen. "
Valerie


"In mijn tuin werden bijna volledig vernietigde planten gered, Dank U "
Lars


"Snelle reactie op de e-mail, snelle verwijdering van ongedierte. "
Anna


"Ik zou aanraden. Dankzij dit bedrijf kan ik nog steeds genieten van prachtige buxussen in mijn tuin. Ze waren bijna dood. Merci.  "
Rita

HEB JE VRAGEN?

Contacteer ons
Adres van de hofCONTACTEER ONS


Contactgegevens

Prima Tuin
Dokter Van de Perrestraat 225 bus F,
2440 Geel,
GSM. 0488/ 862 861


Hebben uw vrienden hulp nodig?
Deel deze website met vrienden:
Terug naar de inhoud